Azərbaycanda könüllü sığorta və icbari sığorta 11% -dən çox artıb

0
1415
könüllü sığorta
könüllü sığorta

Bu ilin yanvar-iyun aylarında Azərbaycanda könüllü sığorta növlərinin hesabına 304,513 milyon manat sığorta haqqı toplanılıb.

Bu, ötən ilin yanvar-iyun aylarına nisbətən 11,1% çoxdur

Ötən 6 ayda icbari sığorta növləri hesabına daxilolmaların məbləği isə illik müqayisədə 11,8% artaraq 147,853 milyon manata düşüb.

Hesabat dövründə könüllü sığorta növləri isə ödənişlərin məbləği 183,663 milyon manat təşkil edib ki, bu da 1 il əvvələ nisbətən 19,25% çoxdur

İl ərzində icbari sığorta növləri üzrə ödənişlərin məbləği isə 88% artaraq 64,536 milyon manata çatıb.

Beləliklə, 2021-ci ilin yanvar-iyun aylarında könüllü sığorta bazarından toplanmış hər 100 manat sığorta haqqının 60,3 manatı qədər ödəniş edilib. Bu rəqəm 2020-ci ilin yanvar-iyun aylarında 56,2 manat olub. 

İl ərzində icbari sığorta bazarında hər 100 manat sığorta haqqına düşən ödənişin məbləği isə 26 manatdan 43,65 manata çatıb (Mənbə: Fins.az)

Sığortalı Azərbaycan – https://sigortaliazerbaycan.com/ – Sigorta Medya Nəşridir – bütün hüquqlar qorunur

Sigorta Medya Türkiye – www.sigortamedya.com.tr

– Zorunlu olarak yapılması gereken sigorta çeşitleri ve genel sigortacılık faaliyetleri ile ilgili olarak bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Her geçen gün daha bilinçli bir toplum hale gelebilmek için gelişmişliğin göstergesi olan konularda adım atmaktayız. Sigorta hizmetlerinin ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu anlatabilmek için en güncel bilgilere ve haberlere yer vermekteyiz. Sizler de alım yapabileceğiniz sigorta türleri ve detayları hakkında bilgi alabilmek için hızla bizleri ziyaret edebilirsiniz. Bireysel ve kurumsal sigorta ihtiyaçlarınızı karşılarken aklınıza takılan her türlü sorunuzun yanıtını hemen alabilirsiniz. Bireysel emeklilik ve hayat sigortası konularında sizleri bekleyen tüm detaylı bilgileri bizler sayesinde elde etmeniz mümkün olacaktır. –

BIR CAVAB BURAXIN

şərhinizi daxil edin!
Buraya adınızı daxil edin